top of page

Crematies met Respect voor de Overledene - door Begrafenisonderneming De Hertogh Humbeek, Grimbergen

Crematie in Vlaams-Brabant

De laatste jaren kiezen almaar meer mensen bij een overlijden voor crematie. In onze regio is het zelfs een van de belangrijkste manieren geworden om afscheid te nemen. Bij Rouwcentrum De Hertogh Humbeek (Grimbergen) bent u zeker van een waardige crematie volgens alle geldende voorschriften.

De mogelijkheden voor uw crematie

Bij Rouwcentrum De Hertogh bestaan na de crematie enkele mogelijkheden. Zo kunt u de asurn laten begraven op de begraafplaats. Of u kiest ervoor om de urn bij te zetten in het columbarium van de begraafplaats. 

Heeft uw dierbare voor overlijden de wens geuit uitgestrooid te worden, dan bieden wij ook daartoe enkele opties. Zo kunt u de as uitstrooien op het daarvoor bestemde perceel van de begraafplaats, op de aan het grondgebied van België grenzende territoriale zee of op een andere plaats. Ook begraving of bewaring van de urn op een andere plaats dan de begraafplaats of het columbarium is mogelijk.

Wat na de crematie?

Na de crematie is er een aantal mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de asurne te laten begraven op de begraafplaats; of om de as van uw overledene uit te strooien op de strooiweide. Daarnaast kunt u de asurne laten bijzetten in een columbarium; of u kunt ervoor kiezen om de as van de overledene te laten uitstrooien op een andere plaats dan de begraafplaats. Tot slot kunt u de urne ook gewoon thuis bewaren.

Krijgt u graag meer informatie over crematie bij rouwcentrum De Hertogh?

Contacteer ons gerust met al uw vragen.

bottom of page